Tvättnötter 1kg

Produkten är tyvärr slut i lager. :(


Det enda helt naturliga tvättmedlet på marknaden. För tvätt av alla tyger (även ylle och silke) och temperaturer men lägst 30 grader. 1 kg påse räcker till minst 110 tvättar. 

100 % biologisk från Himalaya, Sapindus Mokorossi. SAMU nötter samlas, torkas och rengörs i Indien av lokalbefolkningen. Detta är en viktig inkomstkälla, speciellt för kvinnor som tack vare detta kan försörja sina familjer. Fair Trade.

Mängd: 1 kg tvättnötter + medföljande tvättpåse.

Användning: Lägg i ca 6-8 tvättnötshalvor i medföljande tvättpåse. Förslut, och lägg sedan in dem med tvätten i maskinen. Sköljmedel är absolut inte nödvändigt eftersom tvättnötterna gör kläderna behagligt mjuka ändå. För lite doft på de nytvättade kläderna rekommenderar vi att ni tillsätter lite av valfri eterisk olja, droppa i sköljmedelsfacket ev med lite vatten. Eftersom tvättnötterna är helt naturliga så kan du kompostera dem efter användandet.

Bra att veta: Passar allergiker, även mot nöt då det egentligen är en frukt.

Ingredienser: Tvättnötter, Sapindus Mokorossi, kärnan är borttagen.

Klockargårdens: Familjeföretag har funnits i Norbergs sedan 1988. Norberg ligger i norra Bergslagen och kommunen är omgiven av milsvida skogar och blänkande vattendrag. 

På Klockargårdens är det just naturen som är den största inspirationskällan. För Klockargården är det självklart att skapa produkter som är snälla både mot naturen och människan.