Om Eko & Flora

 

Det ska vara lätt att vara en miljövänlig konsument. Eko & Flora väljer noggrant ut några av de bästa produkterna på marknaden genom att värdera och granska ingredienser, produktion, pris, djurrätt och transport, och vi samarbetar gärna med svenska företag som brinner för miljön. För att underlätta för dig som konsument i val av produkter har vi valt att ha ett brett sortiment med få och noga utvalda alternativ.


Historia


Jag som startade Eko & Flora heter Louise. Intresset för ekologiska, miljövänliga och naturliga produkter började i en liten skala som sakta växte sig större. Under åren har jag utvecklat min kunskap inom området och har läst kurserna Medveten konsumtion, Folkhälsovetenskap, Klimat i förändring och Resilient entreprenörskap.

Ju mer jag läste på om hur gifterna, de farliga kemikalierna och den ohållbara produktionen skadade vår hälsa, förstörde naturen och djuren, desto mer maktlöshet och förvirring kände jag. Men all denna kunskap gav mig även motivation till att förändra! Jag startade därefter ett instagram-konto för att hitta jämlika, men även för att inspirera andra till en miljövänligare livsstil. Jag upptäckte efterhand att det var många som kände sig förvirrade i valet av miljövänliga produkter, vilket är fullt förståeligt. Att handla ekologiskt och miljövänligt är inte en fråga om svart eller vitt, det är en enorm gråskala där aspekter som ingredienslista, produktion, transport och värderingar spelar stor roll, och det är långt ifrån alla som har varken tid eller energi att undersöka varenda liten produkt man köper hem.


Det är så Eko & Flora började växa fram! Genom att jämföra, värdera och granska olika ekologiska och miljövänliga produkter vill jag erbjuda mina kunder ett brett sortiment med få och noga utvalda alternativ. I sortimentet ska där finnas produkter för den nyfrälsta ekonörden, de nyblivna föräldrarna, Zero Waste-entusiasten, den erfarna miljövännen och de kärleksfulla djurvännerna.


Hos Eko & Flora ska ni hitta inspiration, motivation och hjälpmedel till att leva i en miljövänlig livsstil.


Välkomna!
Eko & Flora

- En miljövänlig livsstil för en levande flora