Förningspåse Minska Matsvinn - Olika färger189 kr


Minska matsvinnet med en förningspåse

Förr i tiden sveptes maten ofta in i linnehanddukar och vilket gjorde att varorna höll sig färska längre. Att förvara grönsaker, lök, eller frukt i en plastpåse gör att de snabbt börjar mögla, tappar sin smak eller bli mjuka av kondensen. Förningspåsen för grönsaker och livsmedel gör att dina matvaror håller sig fräscha och smakar gott länge.

Förningspåse är även ett bra alternativ till förvaring för ditt bröd. Att förvara sitt nybakade bröd i en papperspåse gör att det blir hårt redan dagen efter. Förvara det i en plastpåse gör att det tappar smak och blir svampigt. Förningspåsen gör att ditt surdegsbröd eller köpta färska bröd håller sig fräscht och gott länge.

Storlek: ca 30 X 36cm

Om Vävaren i Båstad: Vävaren i Båstad har alltid vävt i 100 % lin och alltid i Båstad. Det krävs noggrannhet och kunnande att tillverka produkter med både varp och inslag i lin. Resultatet är unikt och tar fram alla goda egenskaper som linet har såsom fantastisk uppsugningsförmåga, torkar snabbt och en lyster som andra tyger inte kan mäta sig med. Att det sen håller länge är ju bara ytterligare en fördel.

Vävaren i Båstad tillverkar tyger och linnevaror på samma sätt som när de startade 1949. De tillåter aldrig några kemikalier eller dåliga arbetsförhållanden i produktionen. Linne ska vävas med stolthet, tålamod och erfarenhet inte genom fusk, genvägar eller på miljöns bekostnad.