Bivaxduk Fyrkantig 3-pack160 kr


Ett naturligt och hållbart alternativ till plastfolie.

Håll din mat fräsch utan plast! 

Duken kan användas till förvaring av grönsaker, bröd, ost, middagsrester, jäsande degar, etc både i och utanför kylskåpet  Förslut med hjälp av värmen från dina händer. Vaxet stabiliseras då det kyls ner och behåller den önskade formen.  

Gjord av återanvänt bomullstyg och bivax. Då alla textiler är återvunna så varierar mönster och färger.

Storlek: 3-pack. Liten 25cm x 25cm. Mellan 30cm x30cm. Stor 35cm x 35cm.

Att tänka på: Din Mårdaprodukt kommer förhoppningsvis att nyttjas flitigt. När den inte används förvaras den lämpligen rullad, för ökad livslängd.

Undvik att utsätta produkten för värmekällor såsom mikrovågsugn eller varmvatten. Bivaxet smälter när det hettas upp.  

Rengör i kallt vatten och med milt rengöringsmedel. Undvik att torka i direkt solljus. 
Din påse/duk kan hålla upp till ett år vid regelbundet bruk om du tar väl hand om den.

Om Mårda: Mårda vill hitta alternativa lösningar till plast. De har därför skapat deras egen hållbara livsmedelsförvaring.
Produkterna är gjorda av återanvända bomullstextilier och bivax från lokala producenter. Av textilierna syr de förvaringskärl för olika användningsområden. De formanpassade kärlen impregneras sedan med bivax. Resultatet blir böjbara kärl, som är utmärkta att förvara livsmedel i.
De naturliga materialen andas och motverkar mögelbildning på livsmedlen samtidigt som de ger skydd från luftexponering, vilket förhindrar uttorkning. Produkterna kan användas till förvaring av grönsaker, bröd, ost, middagsrester, jäsande degar etc., både i och utanför kylskåpet.