Schampo Nr 03 Ekologisk 330ml - Oparfymerat

Produkten är tyvärr slut i lager. :(


För fint till normalt hår.

Schampo med guarkärnmjöl som verkar vårdande och ger volym till håret. Ekologisk jojobaolja lugnar irriterad hårbotten och motverkar t.ex. mjäll. Passar fina till normala hår, hår som behöver fukt utan att bli för tunga. Passar bra för dig som är känslig mot dofter, är gravid eller förälder och vill bada med ditt barn. Doftfri. 

Är allergicertifierat.

Bruns produkter tillverkas för hand i Lund.

Använding: Schampo nr 03 har samma ingredienser som nr 01 men är utan doft. Det är helt enkelt anpassat för barn, för dig som är gravid, känslig mot eteriska oljor och dofter eller har irriterande hårbotten. Balsam nr 03 är Bruns absoluta storsäljare och du kan använda den som balsam, make-up remover, bodylotion eller shaving lotion. En fantastisk allt-i-ett produkt. Både Schampo och Balsam nr 03 är allergicertifierade! Schamponera två gånger för att rengöra på djupet, oftast kommer löddereffekten gång nummer två.

Ingredienser:
 Aqua (Vatten)

 Decyl Glucoside (Sockertensid) – Snäll tensid som framställs av majs och kokosfett. Löddrar och rengör bra. Nedbrytningsbart. Godkänd som Bra Miljöval.

 Sodium cocyl glutamate (Cocylglutamat) – En av de mildaste tensiderna på marknaden, framställs ur kokosolja och kombineras med glutaminsyra från t.ex. sojabönor (ej GMO). Biologiskt nedbrytbar. Godkänd att använda i naturkosmetikprodukter.

Glycerin (Glycerol) – Fuktbindare som utvinns ur vegetabiliskt fett, oftast majsolja. Binder fukt mot huden och håret. Eko och ej GMO-odlad majs.

 Olive oil polyglycerol-4esters (Olivnaturåterfettning) – PEG-fri. Tensid med vegetabiliskt ursprung baserad på olivolja, mjukgörande och ger tillbaka fett till huden/håret. Biologiskt nedbrytbar och godkänd för användning i ekonaturkosmetika.

Guar hydroxypropyltrimonium chloride (Guarmjöl) – utvinns från frön av baljväxt från Indien och Pakistan. Används som förtjockningsmedel. Ger balsameffekt, minskar statisk elektricitet, ger volym. KRAV-godkänd.

 Dehydroacetic acid (Dehydroättiksyra) – Ett svagt surt konserveringsmedel som har ett brett spektrum. Fungerar mot bakterier, svamp och mögel. Tillåten att använda i ekocertifierad hud/hårvård.

 Simmondsia chinensis seed oil (Jojobaolja) – ekologisk. Utvinns ur jojobabusken. Har en positiv effekt på seborré, mjällbildning och torra eksem i hårbotten.

Xanthan gum (Xanthangummi) – Xanthgummi är en polysackarid (socker) som produceras av speciella bakterier vid fermenterande av glykos, bakterierna är ej farliga för människa eller natur. Xanthangummi används som förtjockningsmedel i våra schampo.

INCI: Aqua, Decyl Glucoside, Sodium cocyl glutamte, Glycerin, Olive oil polyglycerol-4esters, Guar hydroxypropyltrimonium chloride, Dehydroacetic acid, Simmondsia chinensis seed oil, Xanthan gum.

Bruns: Alla Bruns produkter görs för hand i Lund. Bruns ställer höga krav på deras arbetsmiljö, vilket innebär att de jobbar utan skadliga och allergiframkallande kemikalier. Det finns en uppsjö av produkter på marknaden med bra ingredienser så att göra något som Bruns tycker är “okej” finns det ingen mening med. De vill att håret ska kännas luftigt, rent, löddrigt och dofta gott, samtidigt vill de ha “rena” produkter, fria från skadliga kemikalier. Bruns produkter innehåller endast naturliga råvaror och är ekologiska så långt det är möjligt. Bruns har valt att använda ingredienser som är godkända av astma- och allergiförbundet och dessutom av diverse ekoorganisationer. Ett väldigt viktigt plus är att alla ingredienser kan tas upp i våra reningsverk, därmed ingen skada i våra vatten!