Schampo Nr 01 Ekologisk 330ml - Harmonisk Kokos

Produkten är tyvärr slut i lager. :(


För fint till normalt hår.

Schampo med guarkärnmjöl som verkar vårdande och ger volym till håret. Ekologisk jojobaolja lugnar irriterad hårbotten och motverkar t.ex. mjäll. Passar fina till normala hår, hår som behöver fukt utan att bli för tunga. Doftar kokos och kardemumma. Innehåller eterisk olja.

Bruns produkter tillverkas för hand i Lund.

Användning: Schampo nr 01 innehåller guarmjöl som gör håret så luftigt och enkelt att reda ut att om du inte har en aning torrt hår behöver du inte använda balsam efteråt. Balsam nr 01 med samma underbara doft som Schampo nr 01 ger oumbärlig fukt till dig med torrt hår. Det ger ditt hår en härligt luftig och ren känsla. Schamponera två gånger för att rengöra på djupet, oftast kommer löddereffekten gång nummer två.

Ingredienser:
 Aqua (Vatten)

 Decyl Glucoside (Sockertensid) – Snäll tensid som framställs av majs och kokosfett. Löddrar och rengör bra. Nedbrytningsbart. Godkänd som Bra Miljöval.

 Sodium cocyl glutamate (Cocylglutamat) – En av de mildaste tensiderna på marknaden, framställs ur kokosolja och kombineras med glutaminsyra från t.ex. sojabönor (ej GMO). Biologiskt nedbrytbar. Godkänd att använda i naturkosmetikprodukter.

 Glycerin (Glycerol) – Fuktbindare som utvinns ur vegetabiliskt fett, oftast majsolja. Binder fukt mot huden och håret. Eko och ej GMO-odlad majs.

 Olive oil polyglycerol-4esters (Olivnaturåterfettning) – PEG-fri. Tensid med vegetabiliskt ursprung baserad på olivolja, mjukgörande och ger tillbaka fett till huden/håret. Biologiskt nedbrytbar och godkänd för användning i ekonaturkosmetika.

 Guar hydroxypropyltrimonium chloride (Guarmjöl) – utvinns från frön av baljväxt från Indien och Pakistan. Används som förtjockningsmedel. Ger balsameffekt, minskar statisk elektricitet, ger volym. KRAV-godkänd.

 Dehydroacetic acid (Dehydroättiksyra) – Ett svagt surt konserveringsmedel som har ett brett spektrum. Fungerar mot bakterier, svamp och mögel. Tillåten att använda i ekocertifierad hud/hårvård.

 Simmondsia chinensis seed oil (Jojobaolja) – ekologisk. Utvinns ur jojobabusken. Har en positiv effekt på seborré, mjällbildning och torra eksem i hårbotten.

Xanthan gum (Xanthangummi) – Xanthgummi är en polysackarid (socker) som produceras av speciella bakterier vid fermenterande av glykos, bakterierna är ej farliga för människa eller natur. Xanthangummi används som förtjockningsmedel i våra schampo.

 Cocos nucifera oil (Kokos) – ekologisk. Njutningsfull doft.

 Styrax benzoin resin oil (Benzoin) – Vaniljliknande doft från Indonesien. Värmer sinnet. Bra vid narig hud.

 Citrus sinensis peel oil (Apelsin) – ekologisk. Bra mot irriterad hårbotten.

 Elettaria cardamomum seed oil (Kardemumma) – ekologisk. Eterisk olja. Lätt antiseptisk, avslappnade.

INCI: Aqua, Decyl Glucoside, Sodium cocyl glutamte, Glycerin, Olive oil polyglycerol-4esters, Guar hydroxypropyltrimonium chloride, Dehydroacetic acid, Simmondsia chinensis seed oil, Xanthan gum, Cocos nucifera oil, Styrax benzoin resin oil, Citrus sinensis peel oil, Elettaria cardamomum seed oil.
(Linalool, Limonene<0,01%)

Bruns: Alla Bruns produkter görs för hand i Lund. Bruns ställer höga krav på deras arbetsmiljö, vilket innebär att de jobbar utan skadliga och allergiframkallande kemikalier. Det finns en uppsjö av produkter på marknaden med bra ingredienser så att göra något som Bruns tycker är “okej” finns det ingen mening med. De vill att håret ska kännas luftigt, rent, löddrigt och dofta gott, samtidigt vill de ha “rena” produkter, fria från skadliga kemikalier. Bruns produkter innehåller endast naturliga råvaror och är ekologiska så långt det är möjligt. Bruns har valt att använda ingredienser som är godkända av astma- och allergiförbundet och dessutom av diverse ekoorganisationer. Ett väldigt viktigt plus är att alla ingredienser kan tas upp i våra reningsverk, därmed ingen skada i våra vatten!