Bodybalm - Ringblomssalva

139 kr


Mjukgörande och skyddande ringblomssalva, en oumbärlig klassiker med flera användningsområden. Inte så fet och kan därför användas på större områden utan att kännas kladdig, exempelvis ben och t o m ansikte vid kyla/vind. Hjälper torr och utsatt hud att behålla fukt och smidighet. Ringblommans kronblad (Calendula officinalis) är traditionellt använda för sina lugnande och läkande egenskaper på irriterad hud. Salvan används också gärna i förebyggande syfte mot självsprickor, flagning och som extra skydd mot väder och vind. Fin som baby-/barnsalva. 

Ibland blir huden utsatt för extra svåra påfrestningar och behöver då lite mer hjälp. Under den kalla årstiden drabbas många av mycket torr hud på händer och fötter som kan leda till smärtsamma självsprickor. Under vår och sommar kanske vi grejar med händerna i jorden eller går barfota. Tillfällena då lite extra omsorg behövs är många. Salvan är helt ekologisk, innehåller lugnande läkande ringblomsextrakt, bivax och sheasmör. Den innehåller inget vatten och därmed inga konserveringsmedel. Salvan är mycket dryg och har många olika användningsområden. En trogen god vän i ditt ekologiska husapotek

Ringblommorna kommer från Kali Flower Organics egen örtagård och är försiktigt skördade för hand då solen står högt och luften är torr. De får sedan ligga och dra i ekologisk olivolja i minst en månad, så de verksamma ämnena fälls ur i oljan. Närproducerat bivax och mjukgörande sheasmör tillsätts för extra skydd och läkning, samt lugnande lavendel och geranium. 

Mängd: 60 ml brun 

Glasburk med skruvlock

Ingredienser: Olivolja, ringblomma, bivax, sheasmör, lavendel, geranium.

Om KaliFlower Organics: Kali är en stark och vildsint gudinna. Hon symboliserar kraften som hjälper oss att ta bort destruktiva beteenden och vanor ur våra liv. Allt som inte längre gynnar oss, sådant vi egentligen inte behöver. Hon står för sanning och kämpar mot okunnighet och lögner. Detta har inspirerat KaliFlower Organics mycket i skapandet av deras produkter; bort med allt som egentligen inte behövs eller gynnar oss och fram med mera kunskap och sanning! Det är enkelt, KaliFlower Organics vill behålla det som är bra och gör gott, resten skippar dem! Det som växte fram när allt onödigt var borta kallades för Kalis blomma. Så föddes KaliFlower Organics! De skapar enkla, naturliga och ekologiska produkter som de själva vill använda. All tillverkning sker i deras verkstad i Värmland.